عوارض ایمپلنت دندان

قبل از اینکه عوارض این روش را برای شما بیان کنیم، باید بگوییم که این روش درمانی مزیت ها و فوایدی دو چندان از عوارض خود دارد که نباید از آن ها غافل شد. اما به هر حال برخی از افراد می توانند با عوارض زیر رو به رو شوند:

  1. احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه

    موارد مختلفی می توانند سبب آسیب رسیدن به بافت لثه و اعصاب شوند دکتر یاسمن صادقی که مهترین آن، عدم مهارت دندانپزشک می باشد. همواره توصیه می شود تا انجام این درمان را به دست متخصص ایمپلنت بسپارید و در صورت لزوم با یک متخصص ارتودنسی نیز مشورت داشته باشید. در صورتی که درمان توسط فرد غیرمجرب انجام شود، احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه در حین درمان وجود دارد.
  2. ایجاد آسیب های سینوسی

    استخوان فک و حفره سینوسی با هم در ارتباط هستند و اگر روند کاشت ایمپلنت دندان به درستی انجام نشود، عفونت و التهاب ایجاد خواهد شد. البته در صورتی که متخصص ایمپلنت این کار را انجام دهد، چنین عارضه ای رخ نخواهد داد.
  3. ایجاد آلرژی

    با وجود اینکه حساسیت نسبت به پایه تیتانیومی ایمپلنت به ندرت رخ می دهد، اما برخی از افراد هستند که دچار واکنش های آلرژیک می شوند و بدین ترتیب التهاب و تورم برایشان ایجاد خواهد شد.
  4. عفونت دندان

    در حین جراحی و حتی بعد از آن، احتمال بروز عفونت وجود دارد. سیگار کشیدن، وجود بیماری های خود ایمنی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می توانند از مواردی باشند که سبب بروز این عفونت می شوند.
  5. بروز برخی از عوارض جانبی

    به طور کلی هر بیمار بعد از هر نوع عمل جراحی برخی از عوارض را تجربه می کند. درد و ناراحتی و تورم بعد از کاشت ایمپلنت دندان کاملا طبیعی بوده که بعد از مدتی از بین می رود. این عوارض جانبی عبارتند از:
    • درد

      احساس درد و ناراحتی تا مدتی بعد از کاشت ایمپلنت دندان طبیعی بوده که با مصرف دارو های مسکن به مرور زمان کاهش پیدا می کند. بهتر است تا در این زمان از مصرف نوشیدنی های بسیار سرد و یا بسیار داغ پرهیز کنید تا میزان درد و ناراحتی شما از بین برود.
    • متورم شدن لثه و صورت

      بخشی از صورت و ناحیه قوس دندان بعد از جراحی دچار تورم می شوند. البته باید گفت که بعد از چند روز این تورم از بین خواهد رفت. اما شما می توانید با استفاده از کمپرس یخ به از بین رفتن سریع تر تورم کمک کنید.
    • کبودی

      در روز های ابتدایی ریکاوری، شما مقداری کبودی آبی رنگ و یا سیاه رنگ در ناحیه جراحی شده مشاهده می کنید که با ترمیم بافت لثه به مرور این کبودی از بین خواهد رفت.
    • خونریزی

      پس از جراحی ممکن است تا با خونریزی خفیفی تا چند روز رو به رو باشید که جای نگرانی ندارد. پس از چند روز از میزان خونریزی کاسته شده تا به تدریح از بین برود. در این زمان شما باید توجه زیادی به توصیه های دندانپزشک خود داشته باشید تا خونریزی موجب بروز عفونت نشود.
    • تعویض تاج دندان

      با وجود اینکه پایه تیتانیومی ایمپلنت کاملا مستحکم و دارای دوام بسیار بالایی است، اما عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند به تاج دندانی که روی ایمپلنت قرار دارد، آسیب وارد کرده و همچنین سبب زرد شدن آن شود.
  6. عدم موفقیت کاشت ایمپلنت دندان

    اگر دندانپزشک تخصص و مهارت کافی در درمان نداشته باشد و شرایط بیمار خود را به طور دقیق و کامل مورد ارزیابی قرار نداده باشد، ممکن است تا کاشت ایمپلنت دندان با شکست رو به رو شود و مشکلات متعددی در کوتاه مدت و یا بلند مدت، برای بیمار ایجاد شود. یک دندانپزشک متبحر می داند که میزان تراکم کافی استخوان یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه شود.
    در صورتی که به این موضوع توجه نشود و ایمپلنت در جایی که تراکم کافی استخوان وجود ندارد، کاشته شود، پس از مدتی با تحلیل استخوان و عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک رو به رو خواهید بود. در این وضعیت درمان با شکست مواجه شده و لازم است تا جراحی مجددی انجام گیرد.
  7. میکرو جابه جایی ایمپلنت

    ممکن است تا این اتفاق در زمان ایمپلنت فوری رخ دهد. به طور کلی میکرو جا به جایی ایمپلنت زمانی اتفاق می افتد که قبل از جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت، تاج دندان روی آن قرار داده شده باشد.             
  8. https://drshamsdentist.com/%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%B6%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%B3/

دلایل بروز عفونت ایمپلنت دندان

دلایل زیر می توانند منجر به بروز عفونت ایمپلنت دندان شوند:

  1. دندان قروچه
  2. پوکی استخوان
  3. دیابت کنترل نشده
  4. بیماری های عفونی
  5. وجود بیماری های لثه
  6. مصرف الکل و دخانیات
  7. وجود سیستم ایمنی ضعیف
  8. شرایط دهان و دندان بیمار قبل از کاشت ایمپلنت دندان
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.